Син пияница превърна в кошмар живота на възрастно семейство от пловдивско село

Автор: Ива Модова 11024
Син пияница превърна в кошмар живота на възрастно семейство от пловдивско село

Син пияница превърна в кошмар живота на възрастно семейство от пловдивското село Бенковски.  Преди дни младият мъж бе осъден с глоба от 1000 лева след пореден случай на проявено насилие срещу майка му и баща му.

От месеци синът подлагал на системен тормоз родителите си. Ситуацията ескалирала след скандал, при който мъжът посегнал на възрастните хор и ги заплашил с убийство. 

Синът посягал често към чашката и след всеки запой започвал да се кара с родителите си. В края на октомври той отново се прибрал вкъщи солидно почерпен. Още от вратата, виждайки майка си, започнал да псува и да вика по нея. Намесил се и бащата, но и той бил атакуван с нелицеприятни думи.

В разгара на скандала пияният мъж грабнал стъклена чаша и я строшил в главата на майка си. Съпругът й се притекъл на помощ, но синът му грабнал табуретка и го халосал с нея. Заради раните си, възрастните хора посетили болница, където останали няколко дни. С изготвено медицинско, те подали жалба в Районна прокуратура, а след това била извадена заповед за защита от домашно насилие.

Синът им бил посетен със заповедта от полиция. Униформените го предупредили за наказателната отговорност която носи, ако наруши това разпореждане на съда. Мъжът е получил забрана да доближава родителите си, както и дома им.

Още същата вечер обаче, той решил да вдигне скандал на родителите си. Напил се и влязъл в къщата. В двора започнал да вика, обижда и да заплашва със смърт майка си и баща си. Притеснени, възрастните се обадили на дъщеря си за помощ, а тя от своя страна подала сигнал до полицията.  

Униформените посетили дома в село Бенковски, където заварили разгневения мъж. Той бил арестуван и откаран за 24 часа в ареста.

Веднага е било започнато производство срещу него, за това че е нарушил забраната.

Казусът е влязъл и в Районен съд, а преди ден магистратите излязоха с решение. Те го освободиха от наказателна отговорност и му наложиха административна санкция. Насилникът ще трябва да заплати глоба в размер на 1000 лева.  В сила е останала и заповедта за защита на родителите му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина