Силвия Лулчева с ателие за млади таланти “Сцената и сълзата“ в Драмата

Автор: Plovdiv Now 21982
Силвия Лулчева с ателие за млади таланти “Сцената и сълзата“ в Драмата

Работната среща с актрисата Силвия Лулчева  се провежда в рамките на  фестивала „Сцена на кръстопът“ 2020.  Вратите са отворени за всеки, който се вълнува от действеното сценичното слово -  актьори, студенти или театрали.

„Времето за работа  ни ограничава и няма да можем покажем голяма продукция, но ще се отдадем на внимателен анализ и работа по текста. Подготовката и уменията на актьора да борави със словото са съществен етап от работата му на сцената и определят до значителна степен въздействието на ролята върху зрителите.4, РАЗКАЗА Силвия Лулчева.

Пловдив е град с изявени поети и писатели и всички, които се включат в работната програма, могат да представят предварително подготвен текст  на пловдивски автор или да изберат от стихотворенията и откъсите, които ще предложа допълнително. Зададеното условие не е ограничение, а само реверанс към местните творци. Ако някой е изкушен от друг автор, съвременен или класик, това само би обогатило нашата среща.

„В рамките на тази среща не можем да си поставим нереалистични цели да разкрием и изучим всички тайни на словото, но със сигурност ще си доставим удоволствието да покажем как чрез един и същи текст могат  да се проведат коренно различни актьорски задачи. Сцената предлага все по-ярки и въздействащи спец ефекти, но чрез словото на актьора зрителят вижда отвъд рамките на театралната кутия“, сподели още актрисата, която очаква желаещите да се включат в неделя и понеделник в 11 часа. Работилницата ще се проведе в Камерна зала на Драматичния театър и е без такса за участие. Записване на [email protected].

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина