Силвия Кацарова ще изнесе голям концерт с най-хубавите си песни в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 15597
Силвия Кацарова ще изнесе голям концерт с най-хубавите си песни в Пловдив

Силвия Кацарова ще изнесе голям концерт "Мой сън..." на 26 март от 19.30 часа в Зала "СИЛА". На сцената заедно с нея ще излязат Теди Кацарова, Дичо, Нели Хаджийска и други.

Силвия Кацарова е българска певица от турски произход. Рожденото ѝ име е Силвер Нури. Родена е на 26 април 1954 година. Със своя талант, специфичен тембър и маниер на изпълнение, повлиян от ритъм енд блус и соул, тя има определяща роля за успеха на LZ. Песни като „Бяла въздишка", „Големият кораб минава", „Топъл дъжд" се превръщат в шлагери през 80-те, както и хита ѝ с Васил Найденов „Огън от любов".

Прекарала детството си в Добрич, тя се премества с родителите си в Хасково през 1969 г., където завършва икономическия техникум. С помощта на преподавателите Лили Ненкова и Ирина Чмихова успява да се подготви за кандидат-студентските изпити в Естрадния отдел на Музикалната академия, която завършва в класа на Евгений Комаров.

В началото на кариерата си добива опит в различни жанрове - от циганско-руските романси до джаз-рок с квинтета на пианиста Марио Станчев. Установява се в група „LZ", която сформира заедно с бъдещия си съпруг Милчо Кацаров. Повече от три десетилетия хиляди български меломани си припяват хитовете на „ LZ".

Песни като „Големият кораб минава", „Топъл дъжд", „Обещай ми любов" са само част от бисерите, изпълнени с брилянтния глас на Силвия Кацарова. През 70-те и 80-те участва в издаването на петте албума на групата и осъществява редица ангажименти в увеселителни заведения на Скандинавието.

В края на 80-те голяма популярност придобиват дуетите ѝ с Васил Найденов „Огън от любов" и „Всичко е любов", а в началото на 90-те е - и „Моля се". „Топъл дъжд" е обявена за „Мелодия на годината" в едноименния телевизионен конкурс през 1987 г.

В албума на групата от 1988 г. има песни, написани от композитори като Тончо Русев, Зорница Попова и др. През 1994 г. заедно със съпруга си Милчо Кацаров основава собствено звукозаписно студио - „Силвия мюзик". По нейните стъпки върви и дъщеря ѝ Теди Кацарова.

 След разпадането на група LZ през 90–те години Силвия Кацарова продължава със солова кариера, издава няколко самостоятелни албума, сред които „Огън от любов“, в който са събрани едни от най – хубавите ѝ дуети.

Преди време голямата поп певица представи и своята автобиографична книга „Мой сън…“. Кое вдъхновява Силвия да напише книга за живота си и кои са най-хубавите песни на обичаната певица, ще разберете ако присъствате на концерт-спектакъла "Мой сън ...", разказват организаторите.

Билети се продават на билетна каса "МаскАрт" както и в системата на Eventim.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина