Силен турнир по джудо за деца ще има през уикенда в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1140
Силен турнир по джудо за деца ще има през уикенда в Пловдив

За втора поредна година СК „Божилова – бойни спортове“ организира джудо турнир за деца. Тази година в него ще се включат спортисти от шест държави – България, Гърция, Турция, Северна Македония, Сърбия и Румъния.

Участниците в турнира ще съревновават в четири възрастови групи. В първата категория ще са джудисти, родени до 2017 година. Втората ще включва състезатели, родени през 2015 – 2016 г., третата – 2012 – 2014 година и четвъртата – 2010 – 2011 г. „Миналата година се събраха над 250 малки спортисти от България. Всички състезатели се представиха чудесно. Тази година очакваме много повече участници от страната и чужбина. Турнирът изглежда изключително обещаващ, защото международното участие ще допринесе до обмяна на опит и култура на младите джудисти“, каза координаторът на турнира Александър Христов, който е  треньор по джудо в СК „Божилова – бойни спортове“.

Той сподели, че през 2023 г. момчетата от СК „Божилова – бойни спортове“ са завоювали първо място в отборното класиране, а момичетата – трето. Петнадесет от възпитаниците на популярната шампионка по джудо Цветана Божилова са медалисти от първия турнир „Bojilova Cup“.

Турнирът по джудо „Божилова Къп“ ще се проведе на 28 септември 2024 г. от 10 часа в зала „Строител“.

Входът е свободен.

Турнирът е организиран по идея на шампиона по джудо Цветана Божилова от СК „Божилова – бойни спортове“. Тя е носител на 7 медала от европейски първенства, бронзово отличие от Мондиала в Бирмингам, участник в две олимпиади и 14 приза от турнири с ранг Световна купа, Гран при и категория „А“. В клуба тренират от 4 до 34-годишни спортисти и още по-големи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина