Ще се отворят ли парковете в Пловдив? Кметовете на големите градове отиват при Борисов

Автор: Благовест Андонов 25443
Ще се отворят ли парковете в Пловдив? Кметовете на големите градове отиват при Борисов

Кметовете на София, Пловдив, Бургас и Варна в следващите дни ще се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят как може да се отворят парковете и  близките планински паркове.

„Възложил съм на кметовете на големите градове и на Щаба да предложат какъв ред и дисциплина да въведем, за да отворим парковете.  Важно е да има ред за ползване на планините около градовете, парковете, но да не създадем това масово струпване, каквото беше станало на Витоша и по парковете. Дали да е по часове по възрастови групи, нека дадат предложения“,заяви вчера министър-председателят Бойко Борисов. Днес той отново намекна за отварянето на парковете, като вероятно мярката ще бъде след Великден и ако има достатъчно добри предложения и мерки.

Кметът Здравко Димитров заяви пред TrafficNews, че е говорил с колегата си от Бургас Димитър Николов, с който се обсъдили някои възможни варианти. Очаква се те да бъдат дискутирани на срещата при премиера.

„И на мен ми се иска да отворим парковете и планините. Ще се опитаме да направим режим, с който да се посещават от различни групи. Имам обаче опасения, че може да има  струпвания, а ако веднъж изтървем положението, след това ще е трудно”, каза кметът. Той отново подчерта, че пловдивчани са дисциплинирани и спазват мерките и няма струпване на хора.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина