Ще има ли рестарт за “Пловдив 2019“? Местният парламент гледа под лупа фондацията

Автор: Plovdiv Now 3470
Ще има ли рестарт за “Пловдив 2019“? Местният парламент гледа под лупа фондацията

Извънредната сесия, която ще е за дейността и отчета на фондация „Пловдив 2019”, ще се проведе днес. Председателят на Общинския съвет е насрочил сесията, след като 21 съветници внесоха искането в деловодството. Подписите бяха положени от общинари от НФСБ, ВМРО, Съюз за Пловдив, БСП и двамата нечленуващи съветници в групи.

Дневният ред на сесията ще е:   

1.Представяне на отчет на дейността на Общинска фондация „Пловдив 2019“ за 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019, както и отчет за всички финансови проекти за същия период на изпълнителния и артистичния директор на фондацията.

2.Предоставяне на справка на всички договори, сключени пред 2017 год., 2018 год. и януари и февруари 2019 и информация за размера на отпуснатите и изплатени от Общинска фондация „Пловдив 2019“ суми.

3.Разглеждане на предложение за отстраняване от длъжност (прекратяване на правоотношение) на Артистичния директор г-жа Светлана Куюмджиева

Въпреки че ще искат отстраняването на арт директора, дори предложението да събере 26 гласа, то няма да рефлектира директно срещу Куюмджиева. Причината е, че тя има договор с фондация Пловдив 2019 и не може да бъде отстранена от Общинския съвет. Ако предложението бъде прието, което е малко вероятно към момента, то Кирил Велчев ще трябва да реши дали да освободи арт директора.

Самата тя няма да присъства на сесията, тъй като смята, че начинът за искането на оставката й е обиден.

Припомняме, че „чашата на търпението” за ВМРО е преляла, когато е станало ясно, че в Пловдив ще се проведе изложба „Балканска гордост” на фондация „ГЛАС”. Тя включва фото изложба на проведени гей паради на Балканския полуостров.

От друга страна Съюз за Пловдив негодува срещу непрозрачния начин, по който се изразходват финансите на  фондацията.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина