Щастлива развръзка за котето, затворено пет дни без храна и вода

Автор: Plovdiv Now 3908
Щастлива развръзка за котето, затворено пет дни без храна и вода
Историята на котката, затворена в сградата на бизнесцентър на площад "Съединение", вече има щастлив край. Тя е изведена на свобода, съобщи психологът Петър Петров. 
 
Всичко започва на 30 юни, когато брокер на недвижими имоти показва голям магазин, който се отдава под наем на потенциални клиенти. Докато продължава огледа в празния магазин, се вмъква котка. Огледът приключва и брокерът си тръгва с клиентите. Котката остава в празния магазин без храна, без вода и без път за бягство, пише TrafficNews.
 
На 01 юли млада жена, която работи в съседна бизнес сграда забелязала уплашеното животно да се лута вътре. Тя подала сигнал на 112, но без резултат. Потърсила и фирмата, охраняваща имота, пожарната, собственика, брокера направил огледа, но отново без резултат.
 
 
Така минават цели 5 дни и през цялото това време котето е вътре без храна и вода, а температурите през тези дни достигат 38  градуса. На 4 юли момичето подава сигнал до TrafficNews. 
След като прочита статията, в спасителната операция се включва и психолога Петър Петров. Още същата вечер тй отива на място. Котката вече е изнемощяла и много дехидратирана, залита като ходи. Той се свързва отново с 112, с полицията, с пожарната, със СОТ, с агенции, които са предлагали имота, но никой не намира собственика на имота, за да отвори.
 
В неделя рано сутринта пише до всички фондации за защита на животните и на заместник-кмет “Спорт и младежки дейности" Георги Титюков, който успява да издири данни за собственика на сградата и прави опит да се свърже с него в Германия, но опитите остават без успех.
 
Междувременно от Второ районно управление се свързват с дежурен дознател в прокуратурата и успяват да влязат в имота. 
Изплашената котка обаче се скрива между натрупаните мебели и не може да бъде извадена навън. Полицаите оставят храна и вода вътре в обекта иотново заключват магазина. На следващия ден котката вече се е успокоила и се е показала в празната зала на магазина, но отново е плашлива и се крие при вида на всеки доближил се до витрината човек.
 
Междувременно, прочел публикациите, на място идва мъж, който е доброволец към Немския кастрационнен център.  Той успява да примами котето да излезе навън и я извежда на свобода.   
 
 
"Това е една история за много съпричастност, упоритост, справедливост, лична отговорност и щастлив край. Тази история за една улично коте ще ви напомни за човешкото в човеците и безразличието на хората, които просто виждаха, коментираха изтормозеното животинче и подминаваха. Тази котка днес е спасена от реалната опасност да се превърне в мумия изложена на празната витрина на магазин в центъра на Пловдив", казва Петров. Той благодари на всички, проявили съпричастност,  пренебрегвайки собствените си нужди, свободно време и здраве.
 
Доброто съществува, в България има закони и е важно човек да търси варианти как да решава  всеки един казус, без да си затваря очите и без да се отказва, казва Петров. 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина