Шоколадов сладкиш - лесен за приготвяне, постен и уникално вкусен

Автор: Plovdiv Now 10963
Шоколадов сладкиш - лесен за приготвяне, постен и уникално вкусен

Предлагаме ви рецепта за уникален и лесен шоколадов сладкиш, който е подходящ и за постите, които текат в момента преди Великден.

Продукти:

вода - 300 мл

олио - 100 мл

захар - 130 - 140 г

какао - 30 г тъмно

бакпулвер - 1 пакет

брашно - 220 - 250 г

ЗАЛИВКА

черен шоколад - 100 г

бадеми - 1 шепа, начукани

олио - 3 - 4 с.л.

Приготвяне:

В купа се смесват сухи съставки - брашно, какао, бакпулвер и захар.

Отделно се смесва вода и олио, смесваме сухи и мокри и всичко се разбърква на кексова смес. На мен ми се стори рядка, и затова добавих още малко брашно.

Сипва се върху хартия за печене в правоъгълна тава 20 на 30 см. Печем сладкиша в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка около 30 минути, зависи от печката. Изваждаме на решетка, за да се охлади.

На водна баня се загрява олио и парченца черен шоколад, докато се разтопи. С къдрав нож се нарязва готовия сладкиш на парчета с желаната големина и намазвате с разтопен шоколад.

Охладен, сладкишът се поръсва с натрошени с чукче бадеми. 

Рецепта - Виолета Матева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина