Шофьор нападна и обиди баща на семейство пред жена му и децата му

Автор: Plovdiv Now 7771
Шофьор нападна и обиди баща на семейство  пред жена му и децата му

Мъж получи лека телесна повреда, а друг бе осъден за побой и обида след инцидент на пътя. Шофьор нападнал друг заради отнето предимство.

Инцидентът се е разиграл в Пловдив, на Цариградско шосе. През месец май пловдивчанин, съпругата му и трите им деца решили да гостуват на свои приятели извън града. Семейството живее в Тракия. Тръгвайки на път, бащата отбил на бензиностанция до хотел СПС, за да зареди.

За да спести няколко метра, пловдивчанинът влязъл на територията на обекта от забранената страна. В същото време на въпросния заход двама мъже разтоварвали кола от платформа. Единият от тях много се разгневил заради забранената маневра.

Той изскочил от превозното средство и се отправил към колата на семейството. „Простак, ще ти *** майката. Дърт г**! Дъртак смотан”, крещял ядосаният мъж. Отворил колата на семейството и ударил в лицето на пловдивчанина, нарушил правилата.

Децата започнали да плачат от страх, а съпругата на пострадалия изскочила от колата. Тя се развикала, че ще се обади на полицията, но побойникът й казал, че ще я изпревари. Той позвънил на спешен телефон 112, но след разговор с диспечера заявил, че органите на реда „ няма да се занимават с глупости”.

Вместо да отидат на гости, семейството посетило лечебно заведение. Там на бащата било издадено медицинско, според което му е причинена лека телесна повреда - контузия на лицето и главата, охлузване и оток в лявата слепоочна област. Уврежданията са в резултат от удар или притискане с/или върху твърд тъп предмет, или при нанасяне на удар с ръка в лявата слепоочна област.

На база на тези документи мъжът подал жалба срещу нападателя си. Спрямо последния били повдигнати две обвинения – за причиняване на телесна повреда и обида.

Нападателят бил извикан пред Районен съд, където получил наказание. Той е бил осъден на административна санкция глоба в размер на 3000 лева, към която е присъединена допълнителната санкция „общественото порицание“. Съдът е уважил молбата за обезщетение в размер на 1700 лева.

Недоволен от присъдата, побойникът подал жалба в Окръжен съд. В молбата си е изложил, че санкцията е прекомерна и незаконна.

Магистратите обаче не се съгласили с доводите му. Според тях е доказано престъплението – има записи от камери, които ясно са запечатали действията на двамата мъже. По време на боя е имало свидетели, които са видели удара. Освен това са чули и обидите и псувните.

В крайна сметка обаче магистратите Окръжен съд се смилили над побойника. Глобата била намалени с 50%. Намалено е било и обезщетението - с 200 лева.   

Подобни новини

КАРАИБРАХИМ

ШПИОНИН, ПЕДЕРАСТ, С ПСЕВДОНИМ - МАТА ХАРИ СЕЛСКАТА К У Р В А, ТЪ ПАК!

22:35, 17.01.2022
KARAIBRAHIM

ИСКАМ ГЛАВАТА НА ХРИСТО ИВАНОВ!

22:32, 17.01.2022

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина