Схемата на трафикантите на 61 кг екстази в Пловдив: Добре планирана и структурирана, но не и недосегаема

Автор: Ива Модова 5919
Схемата на трафикантите на 61 кг екстази в Пловдив: Добре планирана и структурирана, но не и недосегаема

Добре планирана и структурирана! Така прокурори описаха схемата на тримата трафиканти, задържани за контрабанда на дрога в Пловдив. Припомняме, че по време на акция в Столипиново спец полицаите откриха близо 61 килограма екстази в метален гараж.

По време на акцията в махалата е намерена кола, в която е открит тайник, пригоден за трафик на дрога. В него са открити следи от наркотични вещества – хероин. С автомобила забранените вещества са се прекарвали през граница – от Западна Европа към България. 

Владимир Кабакчиев, Ниязи Мехмедов и Росица Маркова са били дълго време в полезрението на разследващите. Те са пътували заедно към Западна Европа, като постоянно сменяли колите. Честа дестинация на тримата е била Германия, като според наши източници от там е идвала дрогата. Информатори разкриха, че трафикът е бил двупосочен. Понякога стока е била транспортирана от България за Запада.

Трафикантите са били изключително мобилни. Използвали са различни средства за комуникация. Дрогата е била крита в пригодени към купетата на колите тайници.

„Удареният” от полицията гараж е бил нает от Неязи и Росица. Двамата били в близки отношения. Те са стопанисвали и апартамент в близост, които също е бил обискиран.

Владимир има павилион за ремонт на мобилни телефони. Той бил внедрен в схемата покрай баща си. Последният бил задържан и осъден за притежание с цел разпространение на наркотични вещества. Преди два месеца бил пуснат от затвора, твърдят информаторите ни.

По време на заседанието за определяне на мерките за неотклонение на тримата стана ясно, че Владимир, Ниязи и Росица са поддържали постоянен контакт помежду си. За това бяха посочени показанията на хора от махалата, както и от разследващите.

Наш репортер научи още, че по време на акцията са открити електронни везни и метални преси. По тях е имало следи от хероин, но такъв наркотик не е бил намерен при обиските. В Столипиново обаче сериозно се говори, че тримата са пласирали и това забранено вещество в квартала.

Това е поредния голям удар на Криминална полиция в ромския квартал. 

Както ви съобщихме в началото на февруари, при спец акция срещу разпространението на наркотици бяха задържани трима души с над половин килограм хероин. Един от тях е небезизвестният Георги Костадинов - Кадрито  Той е добре познат в Столипиново, както и незаконният му бизнес.

Той снабдявал част от дребните дилъри с дрога в квартала. Според местните, стоката заловена по време на операцията на Криминална полиция, била предназначена за ромската махала. От години той пласирал в гетото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина