Шефката на Басейнова на разпит в София, отложиха делото за отстраняване от длъжност

Автор: Ива Модова 4524
Шефката на Басейнова на разпит в София, отложиха делото за отстраняване от длъжност

Делото за отстраняване от длъжност на шефката на Бесейнова Дирекция - Пловдив Цветелина Кънева бе отложено, тъй като тя не дойде в съдебна зала. Днес сутринта Кънева е била откарана в София за разпит в Специализираната прокуратура. 

Днес Специализираната прокуратура и КПКОНПИ стартираха нова акция по разследване на корупция в Басейнова дирекция -Пловдив  Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията. 

Снощи Кънева е била освободена от ареста срещу гаранция от 5 000 лева, но днес сутринта полиция и служители на КПКОНПИ отново са я отвели с полицейски автомобил. 

Според адвоката й Делчо Джубелиев е отведена без белезници, а по думите на съпруга й д-р Файк Абдо "даже са й позволили да се изкъпе и облече!"

"Аз съм млад човек и винаги съм се чудел защо моите набори искат да избягат от Майка България. Сега разбрах защо. Видях Майка България смачкана при моята майка!" заяви синът на Кънева - Кънчо Фаик Абдо след заседанието. 

Окръжна прокуратура - Пловдив настоява Кънева да бъде отстранена от длъжност, за да не оказва влияние на разследването. "Ние се опасяваме, че тъй като тя е директор може да окаже въздействие върху свидетели. Кънева се разследва за незаконните сондажи в Захарна фабрика и за множество други сондажи" коментира наблюдаващия прокурор Марин Пелтеков. 

Минути по-рано съобщи и за друг арест- този на общинския съветник от ВМРО Стефан Послийски, като част от организирана престъпна група  по делото за Басейнова дирекция. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина