Шефът на МВР-Пловдив категоричен: Родителите на падналото от балкона детето са били пияни

Автор: Виктория Петрова 8584
Шефът на МВР-Пловдив категоричен: Родителите на падналото от балкона детето са били пияни

Родителите на 1-годишната Дария, която падна от втория етаж на къща в Пловдив, са били под въздействието на алкохол по времето на инцидента. Това категорично потвърди директорът на полицията в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

„Родителите са изпробвани с техническо средство - дрегер. Пробите и на двамата са положителни“, коментира Рогачев.

Той разказа за подадения сигнал от съсед на семейството и уточни, че детето е било в изключително тежко състояние. Дария, която е едва на година и 3 месеца, продължава да е в интензивно отделение на УМБАЛ „Пловдив“. То е с тежка черепно-мозъчна травма, но е в стабилно състояние. Тепърва обаче предстои да се преминат скенер и други изследвания, които да изяснят точно какви са последствията от падането от над 4 метра.

Междувременно екип отново посети адреса на семейството, където завари 63-годишният баща Румен. Той се разкрещя изключително арогантно към наша репортерка, нарушавайки личното ѝ пространство, и отправи към нея непристойни обиди и клевети. По темата за инцидента с дъщеря му Дария и обстоятелството, че е бил пиян, той отказа всякакъв коментар.

Румен и Златка са били в апартамента, когато детето е паднало, но са спели. Инцидентът е станал около 18:30 часа на 6 септември. По първоначални данни Румен е бил с концентрация на алкохол в кръвта близо 2 промила, а майката на Дария с 1.2 промила. 

Полицията веднага е сигнализирала на прокуратурата, от където са образували досъдебно производство за извършено престъпление – оставяне на малолетно лице без надзор. За това деяние законът предвижда лишаване от свобода до три години и обществено порицание. Такова наказание грози и родителите на Дария – Румен и Златка в случай, че вината им бъде доказана в съда.

Все още няма повдигнати обвинения, а от районна прокуратура не са коментирали случая. В случай, че на родителите бъдат повдигнати обвинения, от Агенция за социално подпомагане съобщиха, че имат пълна готовност да приложат някоя от мерките за закрила. При такъв сценарий най-вероятно детето ще бъде изкарано от семейството след изписването от болница, като момиченцето може да бъде настанено при роднини или в специализирано звено за грижи.

Припомняме, че след огласяване на случая с падналото дете в публикация на TrafficNews, Дирекция „Социално подпомагане“ /ДСП/ - Пловдив веднага се самосезира. До този момент в Дирекцията не са постъпвали каквито и да било сигнали за детето и семейството. След обстойно проучване, което тече от вчера, ДСП– Пловдив ще изготви пълен социален доклад по случая, който ще бъде предоставен в помощ на прокуратурата.

Съседи на семейството отказаха коментари пред камера. Част от тях обясниха, че Румен често е в неадекватно и видимо пияно състояние, но все пак за детето били полагани достатъчно грижи. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина