Шафранът може да се използва за лекуване на коронавирус, знаехте ли?

Автор: Plovdiv Now 9780
Шафранът може да се използва за лекуване на коронавирус, знаехте ли?

Шафранът се използва за лекуване на коронавирус, каза председателят на Българска национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров. В Турция се смесва екстракт от шафран с произведена спиртна база и се използва за дезинфектанти.

„Шафранът е най-полезен за изчистване на човешкия организъм от шлаките и от най-различни болести. Използването на шафран и шафранови продукти изчиства цялото тяло и организма и лекува най-малко 100 вида от най-опасните болести за човешкия организъм. В момента се използва за лекуване на алцхаймер, за нарушено зрение, прочистване на организма, за предпазване на имунната система“, допълни Тахиров, цитиан от Дарик.

Шафранът е подправка, получавана от цветовете на шафрановия минзухар (Crocus sativus), Самото растение се нарича също съкратено шафран. Трите близалца на цвета и част от шийката му се изсушават и се използват в готварството като подправка и оцветител.

Шафранът, който от години е най-скъпата в света подправка, расте при естествени условия в Югозападна Азия.Култивиран е за първи път в района на Гърция. Характерни за шафрана са горчивият вкус и миризмата на йодоформ или сено. Те се дължат на химическите вещества пикрокроцин и шафран.

, каза председателят на Българска национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти Хасан Тахиров. В Турция се смесва екстракт от шафран с произведена спиртна база и се използва за дезинфектанти.

„Шафранът е най-полезен за изчистване на човешкия организъм от шлаките и от най-различни болести. Използването на шафран и шафранови продукти изчиства цялото тяло и организма и лекува най-малко 100 вида от най-опасните болести за човешкия организъм. В момента се използва за лекуване на алцхаймер, за нарушено зрение, прочистване на организма, за предпазване на имунната система“, допълни Тахиров, цитиан от Дарик.

Шафранът е подправка, получавана от цветовете на шафрановия минзухар (Crocus sativus), Самото растение се нарича също съкратено шафран. Трите близалца на цвета и част от шийката му се изсушават и се използват в готварството като подправка и оцветител.

Шафранът, който от години е най-скъпата в света подправка, расте при естествени условия в Югозападна Азия.Култивиран е за първи път в района на Гърция. Характерни за шафрана са горчивият вкус и миризмата на йодоформ или сено. Те се дължат на химическите вещества пикрокроцин и шафран.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина