Всички продукти трябва да са на стайна температура. Измивате черешите и изваждате костилките. Маслото разтопявате на водна баня, като го сложите в купа, която поставите в тенджера с вода на котлона. Шоколадът нарязвате на ситно, като за приготвянето на сладкишът е най-добре да ползвате шоколад за готвене или шоколад с по-високо съдържание на какао.
С помощта на миксер, кухненски робот или пък тел разбивате добре яйцата със захарта, добавяте разтопеното масло, след което и киселото мляко, в което сте разбъркали хлебната сода. Добавяте и рома, който може да замените и с есенция ром, и разбърквате добре. Накрая, при непрекъснато бъркане, добавяте и пресятите брашно и какао. Добавяте и нарязания на ситно шоколад и разбърквате с лъжица.
На дъното за формата поставяте хартия за печене. Може и да пропуснете тази стъпка и да намажете дъното с мазнина, но хартията за печени ви гарантира, че сладкишът ще се отдели лесно. Изсипвате почистените череши във формата и ги разпределяте равномерно по дъното, след което върху тях изсипвате и подготвената какаова смес. Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна на долното ниво на фурната за около 60 минути, като проверявате дали е изпечен с клечка за зъби - ако е суха, сладкишът е готов. Поръсваме отгоре с пудрата захар.