“Серенада - изненада“ връща добросъседството в пловдивските квартали

Автор: Plovdiv Now 75
“Серенада - изненада“ връща добросъседството в пловдивските квартали

„Серенада-изненада“ подготвя екипът на предаването „Ася в страната на талантите“ от Пловдивска Обществена телевизия в романтичния месец април. На 17 април 2019 г., сряда, а в случай на лошо време – 18 април, от 19.00 часа изненадата под формата на концерт-серенада, ще бъде сътворена в един от пловдивските квартали. 

През месец март, първата серенада беше отправена като дар към жителите на район Централен в междублоковото пространство на ул. „Капитан Райчо“.

През април към „добросъседство“ ще бъдат приканени хората от квартал „Христо Смирненски“в район Западен. Идеята е да се възвърнат добрите традиции на общуване в квартала и то по много приятен начин – чрез устройване на серенада под прозорците на блоковете. Съседството е нещо повече от това да сме врата до врата с някого, да делим разноски по входа на блоковото пространство или да се разминаваме безмълвно в коридора... Съседът е повече от роднината, това е всеизвестен факт!

Дали общуваме помежду си? Не се ли затворихме много зад вратите на апартаментите си, в последно време... Не се ли отчуждихме...

Форматът „Серенада“  създава една непринудена атмосфера, в която всеки може да се почувства приятно, да изживее хубави емоции с хората от блока и с участниците в събитието.

Във второто издание на „Серенада-изненада“ са поканени талантливи и обичани изпълнители – Конушенски народен оркестър, с ръководител Никола Илиев, народната певица Таня Досева, пеещият полицай Любен Петров, поп изпълнителката Vessi Jay; Фолклорен танцов клуб „2/4“ и други.

Водещ на романтичната вечер е Ася Антонова, а събитието се заснема и излъчва по Пловдивска Обществена телевизия.

„Серенада-Изненада“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на града за 2019 година.

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина