Семейство, преборило COVID, към пловдивски лекари: Не видяхме лицата ви, но ни докоснахте със сърцата си

Автор: Добринка Димова 23484
Семейство, преборило COVID, към пловдивски лекари: Не видяхме лицата ви, но ни докоснахте със сърцата си

Благодаря на всички от сърце! Благодаря, че ви има! Не видяхме лицата ви, но ни докоснахте със сърцата си! С тези силни думи се обръща към своите ангели в бяло от пловдивската Университетска болница „Каспела” и директора проф. д-р Илиан Дойков 66-годишната Елена Иванова.

Жената заедно със съпруга си - 71-годишния Желю Иванов, и сина им Недялко, който е на 40 години, се сблъскват с COVID-19. Състоянието и на тримата се влошава и се налага да бъдат приети в болница. За тяхно щастие попадат на грижите на специалистите от Отделението по диагностика и лечение на пациенти с коронавирус в УМБАЛ „Каспела”, които успяват да ги спасят.

„Попаднахме във водовъртеж от денонощни грижи за нашето здраве, неспособни в началото да разберем какво точно се случва. Прекрасни лекари професионалисти в предпазни облекла, чийто очи само виждахме, компетентни и ерудирани, следяха здравословното ни състояние непрекъснато, обгръщаха ни с внимание, подкрепяха ни морално и психически, за да се справим по-леко със ситуацията, в която бяхме попаднали”, разказва Елена.

„Но тези лекари останаха анонимни за нас. Не видяхме лицата им, не научихме имената им. Не бяхме в състояние да се заинтересуваме кои точно са. Знам само името на лекуващия ни лекар – д-р Щерев”, посочва жената.

Тя е изключително благодарна и на медицинските сестри, които нарича „вълшебници”.

„Виждах как влизат в предпазните си облекла. Две хубави очи те поглеждат. Топъл успокояващ глас ти обяснява какви процедури ще се изпълнят. Чуваш успокоителни думи. И две ръце много прецизно, бързо и безболезнено изпълняват всичко. И това непрекъснато. Звъниш при необходимост за помощ. Чуваш как в коридора непрекъснато звънят звънци от други стаи и се чудиш как успяват да се справят с усмивка и пълна всеотдайност”, описва благодарна пациентката.

Тя не пропуска да благодари и на санитарните, които са съпричастни, готови да помогнат при необходимост, внимателни, грижещи се да е удобно и чисто на болните.

„Бъдете здрави, нека Бог да пази вас и семействата ви! Остават с дълбок респект и уважение към всички вас”, допълва Елена Иванова.

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина