Седмата стихосбирка „Завещание на деформациите” на Тони Теллалов с премиера в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6004
Седмата стихосбирка „Завещание на деформациите” на Тони Теллалов с премиера в Пловдив

Известният поет Тони Теллалов ще представи в Пловдив седмата си стихосбирка "Завещаване на деформациите", издание на Фондация "Буквите". Събитието е на 20 март 2019 г. от 18:00 ч. в Културен център Тракарт.

„Завещаване на деформациите” е книга за хипотезите в изменението на поведенческото отношение на човека към света, към неговите външни, извън А-за проявления и отражението им като вътрешни трансформации на човешкото битие. Фасадност и парадност в отношенията, стремеж към доминация, социалната ленност, десакрализация на сакралното, инсценирани и режисирани избори, са само някои от опорните пунктове, върху които авторът надгражда текст след текст идеите си в цикъла: „ В очакване животът да приключи”.

Поведенческите разстройства в любовта, която отдавна е престанала да бъде сантиментално влечение е още една от проявите в кризата на личността. Възможните трансформации, пречистването на А-за и свързването с другия са обвързани с проблематичната способност за споделяне на болката от настоящето и превъзмогването на миналото. Дали любовта има силата за саможертва, за да обезоръжи и трансформира безразличието и отхвърлянето? Или е просто вирус, който подкопава тялото и съзнанието? Авторовите отговори ще откриете във втория цикъл на книгата „ Третични полови белези”.

Авторът е носител на множество национални литературни награди за поезия и проза.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина