Сдружение “Китара Пловдив“ кани публиката на специален концерт днес

Автор: Plovdiv Now 8107
Сдружение “Китара Пловдив“ кани публиката на специален концерт днес

Сдружение "Китара-Пловдив", обединяващо творци в областта на китарното изкуство, кани пловдивчани на специален благотворителен концерт, чрез който ще представи част от своята дейност в подкрепа на най-популярния музикален инструмент - китарата. 

В концерта ще свирят различни по вид формации: дуо и трио китари, китара и флейта, китарен ансамбъл, които ще изпълнят разнообразни по жанр и стилистика музикални творби от европейски и латиноамерикански композитори.

Ще се изявят преподаватели по китара от Народните Читалища: "Съвременник", "Шалом Алейхем", "Хр. Ботев", "Антим I-ви", както и преподаватели от НУМТИ "Добрин Петков" и от АМТИИ - Пловдив.

Концертът е на 17.03. 2019 г., неделя, от 17:00 ч. в залата на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. В него ще участват Марко Томов – соло китара, китарните дуа - Мария Гемеджиева и Теодора Бояджиева, Хари Нигохосян и Калин Иванов, Петър Койчев и Красимир Иванов,  Костадин и Стела Динкови. Китарното трио е в състав Хари Нигохосян, Господин Марков и Живко Каратабанов. Милена Вълчева и Нина Сталева ще представят програмата на своето дуо с репертоар за китара и флейта.

Китарният ансамъбл към Сдружение „Китара Пловдив“ ще закрие концерта с най-доброто от своя репертоар.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина