Създателите на “Гунди - Легенда за любовта“: Пловдив заема основно място във филма

Автор: Plovdiv Now 2432
Създателите на “Гунди - Легенда за любовта“: Пловдив заема основно място във филма

Автор: Валентин Видолов

Филмът за Георги Аспарухов - "Гунди – Легенда за любовта" ще има официална гала премиера в Пловдив днес. Тя ще се състои от 19:00ч. в зала "Сила". По килим ще премине целият актьорски състав включително главните герои Павел Иванов и Александра Свиленова и един от най-известните български актьори Димитър Маринов, който също има роля във филма. Килимът ще бъде "жълто-черен в чест на Ботев, от който стартира голямата кариера на Гунди. 

Филмът имаше премиера в София на 9 октомври в зала "8888" в София.

На брифинга в Община Пловдив днес присъстваха зам.-кмета по спорта Николай Бухалов, зам.-кмета по културата Пламен Панов, продуцентите Иван Арнаудов и Андрей Христов, режисьорът Димитър Димитров и оператора Емил Бонев.

Основна част от филма е снимам в Пловдив, а футболните сцени са заснети на стадион "Пловдив". В цялата продукция са снимани на 10 локации в Пловдив. 

"Радвам се , че точно Пловдив е избран. Знаете, че Гунди играе за Ботев, а в този период тимът печели Купата и играе в евротурнирите. Този филм ще мотивира много деца да се занимават със спорт. Аз лично очаквам с голямо нетърпение да изгледам филма довечера", заяви Николай Бухалов.

"Това не е просто филм за футболиста Георги Аспарухов, а за българина. Той отказва оферта от Милан и остава в България. Това е голямо предизвикателство към екипа да представят такава легендарна фигура, но отзивите са страхотни", заяви Пламен Панов.

"Ще има само две големи премиери едната беше в София, а другата в днес в Пловдив. Ще има изненади за публиката и ще имаме специален килим, който ще бъде жълто-черен. Това е поклон от нашия екип към града. За мен е щастие да бъдем в Пловдив. Има сцени, които дори няма да познаете и са снимани в Пловдив. Благодаря на клубовете в града, които имаха разбиране в дните, които снимахме", каза единият от продуцентите на продукцията Андрей Христов.

"Причината е, че това са градовете и отборите, в които е играл Георги Аспарухов. Основната ни цел е запазването на националната ни памет. Пловдив е точна такъв пример. Трябва много градове да взимат пример от Пловдив дори и София. Град Пловдив играе главна роля в нашия филм. Следващият ни голям кинопроект е за Емил Димитров. Имаме идея за още два филма за големи българи, но тях ще ги оставим в тайна", заяви другият продуцент Иван Арнаудов.  

"Искам да изкажа благодарност към Пловдив, защото свършихме страхотна работа. Беше голямо удоволствие и изкарахме страхотни 12 дни. На стадион Пловдив са снимани всички футболни сцени. Имаме сцени в Стария град, Гарата, Тримонциум. Филмът е ориентиран и към дамите основната част е любовна история. ", каза режисьорът Димитър Димитров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина