Състоянието на 2-годишната Зария се влошава, да се молим за нея!

Автор: Plovdiv Now 4775
Състоянието на 2-годишната Зария се влошава, да се молим за нея!

Състоянието на 2-годишната Зария, която докосна сърцата на мнозина, се влошава. Последните резултати от изследването на костния мозък никак не са добри, а в момента детето преминава през огромно изпитание – провежда се най-тежката химиотерапия досега. Това съобщиха близките на момиченцето, което все още е настанено в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”.

Припомняме, че само за няколко седмици се събраха 100 000 евро, необходими за лечението на Зари. Детето бива диагностицирано с остра лимфобластна левкимия, когато е само на 10 месеца. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. На 2 април тази година след влошаване на общото състояния, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”.  

Тогава тя е на възраст 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания се установява, че момиченцето има двоен рецидив (остра лимфобластна левкимия – косномозъчен + ЦНС рецидв) и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. И лечението продължава с имунотерапия. След приключването й е неотложно да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина