Съпругата на майор Терзиев: Аз знам какво се е случило и почти всеки ден си го представям

Автор: Plovdiv Now 118655
Съпругата на майор Терзиев: Аз знам какво се е случило и почти всеки ден си го представям

Това, което не е наред, е кои причини са основни и кои последващи. Аз знам какво се е случило и почти всеки ден си го представям. Убедена съм, че не е загуба на пространствена ориентация. Безопасният минимум е 2000 метра, а когато мишената е в обхват той се е намирал на 1800. Имам нужда от истината, има липса на поети отговорности. Всички правила за безопасност са нарушени. Това заяви в "Говори сега" по БНТ съпругата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова.

"Дали е бил достатъчно подготвен за участие в тази задача - никой не го коментира това нещо, можеше министърът на отбраната с това да започне. Подготовката на пилотите е малка, не се представят всички данни. Има документи, които трябва да бъдат проверени", допълни Димитрина Попова. По думите ѝ Валентин Терзиев е слязъл под безопасния минимум. "Някой ръководител умишлено го е насочил да продължи с изпълнението на задачата", подчерта Димитрина Попова.

Според нея пари достатъчно за авиацията няма. "Тази смърт се използва политически от всички - темата се свежда до президента като главнокомандващ на армията, а предстоят президентски избори. Търсиха ни първите 3-4 дни. Пилоти не си дават живота за България всеки ден", каза още Димитрина Попова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина