Санкт Петербург поздравява Пловдив с култов оперен спектакъл СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5341
Санкт Петербург поздравява Пловдив с култов оперен спектакъл СНИМКИ

Звездите на Болшой театър и Мариинский театър гостуват в Дом на културата с Гала-спектакъла SHOW OPERA, превърнал се във визитна картичка на Санкт Петербург. Най-известните арии от оперите на Бизе, Моцарт, Пучини, Верди, Росини, Белини, Офенбах с уникална 3D визия, изпълнени от Светлана Феодулова - с рекорд в книгата на Гинес за "най-висок оперен глас в света", Александър Миминошвили - с над 10 водещи роли на сцената на Болшой, Карина Чепурнова - солист на Мариинский театър, победител в Международния оперен конкурс "Елена Образцова" и водещите солисти със изяви на сцената на Болщой театър Роман Арндт, Максим Перебейнос - заслужил артист на Ингушетия, Константин Бжинский, Алла Петрова, Борис Степанов и други. Диригент е  Михаил Голиков.

Спектакълът SHOW OPERA е приятелски поздрав от правителството  на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод Европейска столица на културата 2019 и се осъществява със съдействието на Областна администрация Пловдив.

SHOW OPERA от Санкт Петербург гостува в Пловдив на 3 април oт 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“.  Обявената първоначално дата 21.03 се променя на 3.04 по молба на гостите от Русия.

Билети за SHOW OPERA се продават на касите на Операта, на касите на Ивентим и онлайн в eventim.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина