Съмнения за COVID-19 при починалата пациентка в Пловдив! Чакат се проби на още 2 души

Автор: Plovdiv Now 7718
Съмнения за COVID-19 при починалата пациентка в Пловдив! Чакат се проби на още 2 души

Кръвна проба от починалата 84-годишна жена в пловдивската болница  МБАЛ „Св. Мина“ е изпратена вчера в лаборатория в Стара Загора за тест за коронавирус. Припомняме, че д-р Румен Стоилов обяви по-рано, че тя е приета в тежко състояние със симптоми на COVID-19. По-късно жената издъхна, а от РЗИ-Пловдив обявиха, че инфекционист е отхвърлил вероятността жената да е била заразена.

Според медици обаче възможността жената да е била болна от коронавирус е голяма. Резултатът от пробата ще излезе днес. 

Междувременно късно снощи излязоха резултатите на 7 от 9-те души със съмнения за коронавирус, лежащи в Инфекциозна болница в Пловдив. Резултатите на седмината са отрицателни, а останалите две проби ще станат ясни едва в понеделник, заяви пред TrafficNews д-р Манчева-Танчева от РЗИ-Пловдив. 

В България ситуацията вчера се усложни със скок от 30% заболеваемост на дневна база. Бяха потвърдени 10 заразени пациенти, като общият брой на регистрираните случаи беше 41. Тази сутрин бе потвърдено за още 2 нови случая, така бройката вече е 43. Жертвите у нас са две - семейството от ломско село, което беше хоспитализирано в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". 

74-годишният мъж загуби живота си днес след продължителни реанимационни мероприятия. Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8-ми март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни. Преди три дни в болницата издъхна и 66 годишната му съпруга. Двамата са имали контакти с човек, който се  е върнал от Италия. 

Към момента няма потвърден случай на коронавирус в Пловдив и областта. Заразени пациенти има в София, Плевен и Габрово.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина