Салата с пресен спанак и тиква - защо не?

Автор: Plovdiv Now 4826
Салата с пресен спанак и тиква - защо не?

Само съчетанието на думите “спанак”, “печена тиква” и “салата” звучи подозрително. Особено за любителите на традиционната кухня. Но на практика се получава изключително интересна и вкусна сезонна салата. 

Необходимите продукти са: 300 грама спанак, 150 грама тиква, 2 супени лъжици кедрови ядки, 100 грама сирене, 1 супена лъжица оцет, 3 супени лъжици зехтин, четвърт чаена лъжичка черен пипер.

Приготвяне:

Почистената тиква нарязвате на тънки филийки, а не на кубчета, за да може да се изпече добре. Поставя се в тава и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути, или докато придобие апетитен загар.

Докато тиквате се пече почиствате и измивате спанака. Добре е да изберете свеж и по-дребен, най-добре салатен спанак, за да бъде той по-хрупкав и подходящ за салата.Кедровите ядки запичате на тиган, като ги изсипете в сух сгорещен тиган за 2-3 минути.

Почистения спанак овкусете със сол и черен пипер, със зехтина и балсамовия оцет. Ако имате балсамова редукция, може да ползвате нея. Добавете изпечените кедрови ядки, както изпечената тиква и сиренето, нарязано също на филийки.

Източник: supichka.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина