Съдят мъж и жена за сводничество, маскирано със салони за масаж в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5852
Съдят мъж и жена за сводничество, маскирано със салони за масаж в Пловдив

Автор: Георги Тошев

Мъж и жена от пловдивско село се изправиха пред Районния съд под тепетата по обвинение за склоняване към проституция, но процесът срещу тях, така и не стартира. Причината е, че две от пострадалите момичета се оказаха нередовно призовани и не присъстваха в съдебната зала. За следващото заседание, насрочено за 12 октомври, съдия Доника Тарева – Пехливанова разпореди да се изискат актуални справки за адресна регистрация и задгранични пътувания на момичетата.

Двамата подсъдими живеели на семейни начала, като никой от тях не упражнявал трудова дейност, която да представлява легален източник на доходи, за това решили да си набавят парични средства по незаконосъобразен начин, а именно – чрез вербуване на лица от женски пол, които да извършват сексуални услуги срещу заплащане и след това да им отчитат част от спечелените по този начин суми. За осъществяване на замисленото двамата подсъдими наели 4 помещения на територията на Пловдив, които трябвало да бъдат замаскирани като масажни салони, а момичетата намерили чрез сайт в Интернет, където публикували обяви за работа.

Обвинението е за това, че в периода от януари 2019 г. до юни 2020 г. в съучастие  са предоставяли помещения на различни лица за полови сношения и блудствени действия, давали обещания за получавани на облаги, като деянието е извършено по отношение на повече от две лица и с користна цел.

Срещу единия от подсъдимите има и второ обвинение за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси към него – пистолет и патрони с различен калибър, без да има надлежен разрешение за това.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина