Съдът попари двама от феновете на Левски

Автор: Ива Модова 3478
Съдът попари двама от феновете на Левски

Съдът потвърди две от наказанията, наложени на феновете на Левски, които бяха задържани по време на мача с Ботев на стадиона в Коматево. Това съобщи пред журналисти адвокат Йордан Топалов, който защитава над 30 души. Защитникът излезе бесен от Съдебната палата преди минути, след като обяви, че отказва да участва в останалите заседания.

"Казаха, че докладътна БФС не е доказателство по делото и няма да приемат доказателства. Казаха ми, че тези доклади противоречали на полицаи и щяло да излезе, че полицаите лъжат. Отказвам да участвам в този фарс и този цирк и смятам, че Пловдивският съд е предубеден", коментира Топалов. И се закани да сезира ВСС.

"Заседанието не продължи и една минута, решението бе написано предварително", каза той. В момента текат останалите 12 заседания, насрочени за днес, но в отсъствието на една от страните. 

Припомняме, че до административните санкции се стигна, след като 42 души бяха задържани по време на мача. В неделя 40 от тях бяха наказани с глоби и общественополезен труд. Актовете са за това, че са бутнали метални заграждения по време на мача "Левски" - Ботев". Преди заседанието днес Топалов заяви, че Българският футболен съюз е изготвил доклад, според който щети по стадиона всъщност не са били нанесени. 

"Оградата е преместваемо съоржение, а не ограда, както е описано в актовете. Преди всеки мач се прави оглед на стадиона. На това място изобщо няма ограда, както се твърди. Няма пострадали хора. Задържаните са само от една групировка - няма нито един фен от София-Запад. Имаме официален документ, че Ботев Пловдив не претендира за никакви щети", обясни защитникът.

Той приложи и документи със становище от ФК "Ботев Пловдив", както и снимки, направени преди мача. От докладите става ясно, че още тогава е имало 25 счупени седалки, като щетите са били описани по време на огледите преди футболната среща.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина