Остават в ареста трафиканти, опитали се да внесат дрога в акумулатори

Автор: Plovdiv Now 4275
Остават в ареста трафиканти, опитали се да внесат дрога в акумулатори

Трафиканти на дрога, опитали се да внесат през КПП „Капитан Андреево” над 2 килограма марихуана, остават за постоянно в ареста. Това постанови Апелативен съд Пловдив. Шофьорът и съучастникът му направили опит да пренесат през границата високорисково наркотично вещество марихуана с общо тегло 2.840 килограма, което е намерено при щателната митническа проверка укрито в акумулатори, превозвани в камиона.

Апелативният съд прецени, че въпреки ранния етап на разследване и за двамата обвиняеми има достатъчно данни, обосноваващи подозрение, че те са съпричастни към извършване на престъплението, в което са обвинени.

От разпитите на собственика на транспортната фирма става ясно, че тировете често пътували до Турция празни, а шофьорът  организирал сделките.

Съдът счита, че поради високата мобилност на обвиняемите и за двамата съществува реална опасност от укриване. От друга страна от начина и механизма на извършване на деянието се обосновава и опасност от извършване на престъпление спрямо двамата обвиняеми. Водачът е осъждан и преди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина