Съдът не одобри споразумението между прокуратурата и майката на тормозеното дете в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1615
Съдът не одобри споразумението между прокуратурата и майката на тормозеното дете в Пловдив

Автор: Наталия Грозева

Съдия Спасимир Здравчев не одобри споразумението с параметри за условна присъда на Стела Алексиева, която е обвинена в съучастие с Петър Чернев за тормоз над детето ѝ. Това стана ясно след днешното заседание в Районен съд - Пловдив. Тя отново ще се изправи пред съда, но този път в едно производство с Петър Чернев, предаде trafficnews.bg.

“Съдът предложи изменение в обвинението на Стела Алексиева- като помагаческа дейност. Това обстоятелство обаче не бе прието от защитата на Чернев и затова съдът не одобри споразумението, а без негово съгласие няма как. Така делото ще се върне на предходния съдебен състав”, коментира след заседанието прокурор Димитър Костов. За да се одобри споразумението трябва всички страни да са съгласни.

Адвокаткатът на Стела Алексиева каза, че тя се е грижила за детето, всеки ден му звъняла и плащала издръжка. От друга страна представителят на малолетното дете на Стела определи казуса като „доста сложен”.

Припомняме, че страните уж се бяха са договорили за наказание от три години условно, с пет години изпитателен срок за жената. Миналата седмица Стела изяви желание за такъв тип производство на разпоредителното заседание .

От друга страна Петър Чернев, който има 6 обвинения призна фактите и обстоятелствата от обвинителния акт и така делото срещу него ще протече по съкратената процедура без разпит на свидетели и вещи лица. На следващото заседание той ще получи своето наказание.

На малтретираното дете предстоят още две операции.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина