Съдът наложи глоба на адв. Костов заради шамара на Батаклиева, призна го за виновен

Автор: Plovdiv Now 25887
Съдът наложи глоба на адв. Костов заради шамара на Батаклиева, призна го за виновен

Пловдивският адвокат и кандидат за кмет Атанас Костов е осъден на глоба, заради шамар, който той ударил на пловдивчанката Николета Батаклиева. Инцидентът станал на 8 април 2019 на ул. „Цоко Каблешков“, пред кантората на адвоката. Той заварил джипа си "Мерцедес" блокиран от  паркирания чернен „Мерцедес“ на брата на Николета - Красимир Батаклиев. Батаклиев бил паркирал пред собствения си гараж пред дома си, който е в същата кооперация.

„Беше ме запушил безумно. Пред мен имаше кола, а отзад черната му кола на косъм разстояние от бронята ми. Опитах се да извикам “паяк”, за да вдигне тяхната кола, тъй като беше спряна така, че да не може да изляза нарочно - мисля, че е очевидно! След 17 часа обаче „паякът“ не работи, затова с много маневри успях да изляза и точно в този момент сестрата на Батаклиев – Николета изскочи до колата и започна да крещи. Отвори вратата на автомобила ми в движение, щях да получа инфаркт, защото се появи от нищото и можеше да я ударя“, обясни тогава Костов пред наш репортер.

Версията на семейство Батаклиеви обаче се разминава драстично с тази на адвоката. Красимир Батаклиев тогава обясни, че Костов ги е нападнал и е ударил силен шамар на Николета. Веднага след това тя си вади медицинско свидетелство, според което шамарът е причинил контузия на лицето с травма на шести и седми долни леви зъба. Заради нараняването ѝ бил издаден болничен за 14 дни домашно лечение. Той отрече да е обиждал или заплашвал адвокат Костов и посочи, че адвокатът бил спрял пред техния гараж, препречвайки пътя им до него.

„Ще ги съдя до дупка. Всички знаят, че не съм докоснал с пръст въпросната жена. Пускал съм жалби срещу тях, така че този реваншизъм не е учудващ, предвид арогантното им отношение. Ще се видим в съда, като със сигурност ще заведа дело срещу тях за заплахи и обиди“, посочи Костов.

Междувременно обаче Батаклиеви са завели наказателно дело от частен характер в Районен съд.

По време на делото Костов заяви, че мадицинското свидетелство, представено от Николета Батаклиева е фалшиво. 

"Според мен представеният документ е неистински и с невярно съдържание и ако това се докаже, ще има още един процес за съставяне на документи с невярно съдържание", посочи тогава Костов. Назначената проверка от съда обаче е доказала истиността на документа и на 5 февруари 2020 година Пети наказателен състав се е произнесъл с присъда. Адвокат Костов е признат за виновен за причиняване на лека телесна повреда. На основание чл. 130 ал. 2 е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание в размер на 1000 лева глоба. Съдът е присъдил обезщетение от 600 лева на Николета Батаклиева за причинените болки и страдания, а също така са й присъдени и разноските по делото в размер на 800 лева. Адвокатът ще трябва да плати още близо 600 лева разноски на съда. Така до този момент шамарът ще струва на Костов  над 3 000 лева заедно с лихвите. 

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Окръжен съд. 

Всъщност причината за сблъсъка между адвоката и наследниците на транспротния бос Ангел Батаклиев е перманентен спор за паркиране на въпросната улица. Пуническите войни продължават повече от година. Само преди броени дни общината отне на Костов талона му за безплатно паркиране, след като съобщи че предстои да бъде дерегистраран от адреса на ул. "Цоко Каблешков".  Това стана след  проверка на междуведомствена комисия, направена от район „Централен” по сигнал на граждани.

Със заповед на кмета Георги Стаменов е била формирана комисия с представители от район „Централен” и полицейски инспектор от Четвърто РУ. На място проверката е установила, че обектът на улица „Цоко Каблешков” номер 10, не е пригоден за жилищни нужди, а е ателие за творчески нужди. Атанас Костов, който заяви, че адресът на ул. „Цоко Каблешков” е неговият постоянен адрес, а не настоящ. 

Самият адв. Костов потвърди, че не живее на въпросната улица, макар настоящият адрес да му е там от 2017 година. В Закона също е записано, че при промяна на настоящия адрес, той трябва да се заяви в срок от 30 дни пред институциите, иначе лицата подлежат на глоба. Цената, която плаща за талон за Синя зона като домуващ на самата улица, е 5 лева на месец или 60 лева годишно. Далеч по-скъп е служебният абонамент, който е 200 лева месечно или 2 400 лева за година.

Подобни новини

Мастъра

Бе май има доста данни, че написаното е лъжа. Например очевидци казват, че шамар не е имало, че медицинските са й фалшиви и т.н. Опитвате се да оклепате невинен човек, което показва, че сте долна жълтурка. Ето ви малко обективност: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ochevidec-opisa-dosta-cvetushto-groznite-sceni-v-Plovdiv-s-uchastieto-na-decata-na-pechalno-izvesten-biznesmen-861668

11:33, 25.05.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина