С публична дискусия за съвременни ценности закриват изложбата “Балканска гордост # Balkan Pride“

Автор: Plovdiv Now 5245
С публична дискусия за съвременни ценности закриват изложбата “Балканска гордост # Balkan Pride“

Със закриващата публична дискусия на тема „Съвременни ценности и балканска идентичност “приключва реализацията на проекта "Балканска гордост # Balkan Pride".
В събитието ще вземат участие проф. д.с.н. Ивайло Дичев, Филип Вулович от Белград Прайд, Стефан Радакович и Дамяна Велева от проекта Queer Balkans, Димитър Богданов и Симеон Василев от фондация GLAS и организационния комитет на София Прайд.
Дискусията ще се проведе в СКЛАД (ул. „Екзарх Йосиф“ № 16, Пловдив) на 16 юли (вторник) от 18:30 до 20.30 часа. Входът е свободен. „Балканска гордост # Balkan Pride” е част от официалната програма на Пловдив 2019 - Европейска столица на културата.

Припомняме, че на 4 юли в Тютюневия град беше открита изложбата „Балканска гордост # Balkan Pride”, която представя фотографии, исторически данни и артефакти от Прайд шествията във всички балкански градове.

Проектът търси диалог между местна и международна култура и начините, по които балканското и европейското могат да съжителстват, да се допълват и обогатяват. Централно място в него заемат човешките права и въпросът за преплитането на традиционните балкански ценности и ЛГБТИ равноправието.

Съпътстващите събития в проекта са предстоящата дискусия за традиционните ценности и участие на музиканти от Балканите. Идеята на организаторите от GLAS Foundation е, че всички ние сме граждани на нашите държави, всички сме свързани с историята на Балканите и това е положителна основа, върху която можем да градим диалог и сближаване помежду ни. 

Активът на ВМРО-Пловдив, начело с кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, направи жива верига на улица „Екзарх Йосиф“ в Тютюневия град срещу № 16, в деня на откриването. Участниците носиха плакати с надпис „Не преминавай от ДРУГАТА страна!“

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина