С бързи темпове: И 12-те огромни греди са положени на мост „Тодор Александров“

Автор: Plovdiv Now   912
С бързи темпове: И 12-те огромни греди са положени на мост „Тодор Александров“

Всички 12 огромни стоманобетонни греди са положени на мост „Тодор Александров“. По-рано днес сутринта кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев разпространи снимка в социалните мрежи, на които се виждаше как първата от 28-метровите греди е поставена на съоръжението.

Преди минути той публикува втора снимка, от която се вижда, че всичките 12 греди вече свързват двата края на моста. Всяка от тях тежи по 30 тона и е изработена от предварително напрегнат стоманобетон, който да осигури на съоръжението максималното натоварване. Върху гредите ще се изгради кофраж и армировка, за да бъде изградена пътната плоча, а след това – хидроизолация и полагане на настилка. За да бъдат положени, на място е издигнат голям кран, който е разположен в края на археологическите разкопки, които спряха изграждането на железния път.

Ръководителят на проекта от фирма „Трейс Груп Холд“ инж. Николай Иванов сподели, че няма причина за забавяне при изграждането на мостовото съоръжение и всички дейности се движат по план.

По график Бетонният мост, който Общинският съвет на Пловдив прие да носи името на революционера Тодор Александров, трябва да бъде изцяло завършен през декември 2004 година.

Монтираха първата част на мост "Тодор Александров"Обещанието на изпълнителя на проекта е мостът да е завършен до края на годината

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина