Румен Радев от върха Шипка: Днешният парламент е дискредитиран, загубил е и легитимност, и достойнство

Автор: Plovdiv Now 4617
Румен Радев от върха Шипка: Днешният парламент е дискредитиран, загубил е и легитимност, и достойнство

Отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея стана повод президентът Румен Радев за пореден път да отправи призив към правителството да подаде оставка и да се саморазпусне.

"Днешният парламент е дискредитиран", категоричен бе президентът, а остро изказване отключи въпрос за блокадите на улици в Пловдив от протестиращите. На въпрос как оценява действията по вдигането на барикадите и палатковите лагери на булевардите в града под тепетата, Радев отговори:

„Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара Българи в коловоз. Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство - виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението". 

Радев посочи, че се повтарял сценария от 3-ти март, когато заради пандемията бе отменена официалната част от празниците на Шипка. Целта била той да не се качи и да говори на Шипка. 

„Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Управляващите обаче повториха срамния сценарий от 3 март, когато целта беше президентът да не се качи на Шипка и да не говори”, уточни Радев, но бе категоричен, ще днес ще произнесе слово. 

На път към върха президентът бе освиркан от граждани. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина