Ромка от Столипиново отнесе глоба за дребно хулиганство.

Автор: Plovdiv Now 4834
Ромка от Столипиново отнесе глоба за дребно хулиганство.

Ромка от Столипиново отнесе глоба от 200 лева по указа за дребно хулиганство. Жената не спазила разпореждане на полицаи и дори се опитала да избяга от тях.

Случката е от преди дни, когато патрулиращ екип забелязал кола, паркирана между блоковете на улица „Ландос”. В нея имало две лица – мъж и жена, които се сторили съмнителни на служителите. Последните направили проверка на пловдивчанина, но когато поискали документи на ромката, тя тръгнала да бяга. Въпреки разпоредбата на униформените да спре, тя продължила към пощата, като крещяла и ръкомахала с ръце.

Полицаите се принудили да я последват и задържат. Жената се съпротивлявала и това наложило да бъде отведена в районното. Там й бил съставен акт за дребно хулиганство.

След ден жителката на Столипиново била отведена в Районен съд за определяне размера на наказанието. Жената обяснила на магистратите, че не бягала от служителите на МВР, а бързала към пощенския клон, за да вземе пенсията на майка си. Тя добави още, че съжалява, но не разбрала какво искат от нея униформените.

Обясненията не повлияли на решението на съда. Магистратите потвърдиха санкцията й, като определиха размера на глобата над минимума или 200 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина