“Rock the Opera“ разтърсва Античния театър с хитовете на Пинк Флойд, Ролинг Стоунс, Куин, Пърпъл и AC/DC

Автор: Plovdiv Now 7989
“Rock the Opera“ разтърсва Античния театър с хитовете на Пинк Флойд, Ролинг Стоунс, Куин, Пърпъл и AC/DC

Получилото международна известност шоу “Rock the Operа” ще зарадва пловдивските фенове през септември, когато Античният театър ще се разтърси от класичеки рок хитове.

През 2001 г.  диригентът Фрийдман  Рийле решава да реализира своята идея за спектакъл, който свързва двата жанра, и започва да работи за създаването на уникални аранжименти за симфоничен оркестър и рок бенд. Така се ражда Rock the Opera.

Вече са факт над 50 много успешни концерта в цяла Европа в емблематични места като Виенската Опера, Концертгебау (Concertgebouw) в Амстердам и Античният Амфитеатър в Атина, където Rock the Opera е приемано за голямо събитие в кросоувър жанра. На сцената с Рийле много пъти са били Ян Гилън (Deep Purple) и Алана Майлс.

На 7/09/2019 шоуто ще гостува и в Пловдив пред българските ценители на класическата музика и феновете на рока. Концертът Rock the Opera е от 20:30 ч. ва сцената на Античен Театър Пловдив.

Симфоничният рок оркестър си поставя за цел да приобщи по-широка публика към класическата музика, изпълнявайки едни от най-известните рок хитове в класически аранжимент по един уникално интересен начин. 45 музиканти от известни български оркестри, в сътрудничество с Пражкият Филхармоничен Оркестър и диригентът Фрийдман Рийле, ще ви отведат в един невероятно интересен свят на музиката, в който прекрасно се допълват мелодичността на класиката с темперамента на рока.

Заедно те ще изпълнят класически рок хитове като “You Shook Me All Night Long” на AC/DC и “Smoke on the Water” на Deep Purple, “Stairway to heaven” на Led Zeppelin и “Who wants to live forever´ на Queen,така, както никога преди това не сте ги чували.

Билетите за концерта вече се продават в цялата партньорска мрежа на eventim.bg

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина