Рискова, но успешна операция! В Пловдив отстраниха огромен тумор от главата на възрастна жена

Автор: Plovdiv Now 7575
Рискова, но успешна операция! В Пловдив отстраниха огромен тумор от главата на възрастна жена

Огромен тумор на главата е успешно отстранен при операция на възрастен пациент със сериозно хронично заболяване. Интервенцията е направена в Комплексния онкологичен център в Пловдив. Става дума за жена на 85 години, от друг град, на която е било отказано лечение заради сърдечно заболяване.

Жената е била с много голям спиноцелуларен карцином с размери 15 на 20 сантиметра, проникващ към костите, с обилно кървене. Кървенето едва е било овладяно от медиците на местната Спешна помощ, които пациентката е потърсила. Когато са й отказали хирургично лечение, жената прочела за направена успешна операция от специалистите на КОЦ – Пловдив при 91-годишен пациент със същия вид кожен рак преди по-малко от месец. Обадила се в Онкоцентъра и я приели.

Ние продължаваме да прилагаме новите методи на лечение и диагностика, които са на европейско и световно ниво и пациентите от страната ни се доверяват, коментира медицинският управител на КОЦ – Пловдив д-р Парашкев Цветков, който е онкохирург и оперира, заедно с колегите си.

Туморът при възрастната жена е отстранен, направена е пластика като липсващата кожа на главата е покрита с кожа от корема. Операцията е била много рискова, не само заради размерите на тумора, но и поради сърдечното заболяване и възрастта на пациентката. Жената се е събудила успешно от операцията и вече се възстановява.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина