Римският стадион или Ритуалният дом? Кои са най-предпочитаните места за изнесена сватба в Пловдив

Автор: Деница Лещева 8966
Римският стадион или Ритуалният дом? Кои са най-предпочитаните места за изнесена сватба в Пловдив

Сезонът на сватбите е вече към края си, а пловдивските младоженци отдавна излязоха от ритуалните домове. Изнесените сватбени церемонии стават все по-предпочитани, а мнозина избират познати и непознати местенца из града, за да изживеят приказката си.

Сред предпочитанията този сезон са ритуали директно в ресторанта, в който ще празнуват младоженците и техните гости. Тук става въпрос за по-големите заведения, които предлагат подходяща обстановка за венчавка, сподели директорката на ОП "Радостни обреди" Румяна Толова. Не отстъпват обаче и пловдивските забележителности, както и откритите градски пространства. 

Кои са любимите местенца на пловдивчани и колко ще ни струва венчавка извън ритуалния дом?

Безспорни фаворити са възрожденските къщи в Старинен Пловдив, заедно с Римския стадион. Една от най-предпочитаните от младоженците този сезон е била къщата на Степан Хиндилиян, твърдят от общинското предприятие. Красивите хайети могат да се превърнат в ритуална зала срещу наем от 300 лв.

Срещу същата сума може да бъде сключен граждански брак и в Малката раннохристиянска базилика, както и на Античния стадион. Тази година почти всички обекти са били наемани по радостен повод. Венчавка имало дори и в къща "Клианти", макар и по изключение, тъй като перлата на Стария град рядко се отдавала за сватбени ритуали, разказват длъжностни лица.

Най-висок е наемът на Античния театър. Според одобрената от Общински съвет тарифа младоженците могат да си кажат заветното "Да!" насред пловдивската емблема срещу 1 200 лв. Сред фаворитите е и Етнографският музей. Бъдещите съпрузи могат да използват салона на първия етаж на емблематичната сграда срещу 500 лв. 

Не са малко и пловдивчаните, които избират да сключат брак в къщата на Христо Г. Данов. Зданието се намира на метри от църквата "Света Богородица" в Стария Пловдив и понастоящем се стопанисва от Историческия музей. Пловдивчани могат да сключат граждански брак насред която и да е от експозициите към музея срещу скромните 100 лв. 

Все по-предпочитани стават и откритите пространства из града, а сред най-популярните местенца остава Виенският павилион в Цар-Симеоновата градина. Тези, които предпочитат да си кажат "Да!" под открито небе, могат да го направят сред алеите на Бунарджика или пък на Небет тепе. Сватбена церемония може да бъде организирана в почти всяко открито пространство, и то без да се заплаща наем, информират още от предприятието. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина