Предлагаме ви рецепта за бърз шоколадов крем, който ще се хареса на малки и големи и със сигурност ще изчезне бързо. С настъпването на есента и захладняването на времето имаме нужда от по-разнообразни десерти, с които да си набавим енергия.
В касерола смесете захарта, какаото, царевичното брашно и солта. Добавете млякото поетапно, докато разбърквате. Поставете касеролата на средно загрят котлон и разбърквайте, докато сместа заври (ще бъдат необходими около 6 минути).
Изсипете жълтъците в голяма купа и ги разбийте, докато станат на пяна. Бавно добавете половината от топлата какаова смес и не спирайте да бъркате. След това изсипете яйчената смес обратно в касеролата, докато я бъркате. Оставете сместа на котлона за около 3 минути или до получаването на гъста смес.
Свалете касеролата от котлона и добавете разтопените шоколад и масло. Ако сместа стои на буци, можете да я прецедите през цедка с фина мрежа.
Изсипете готовата смес в голяма купа и покрийте със стреч фолио. Оставете да стегне в хладилника за около 2 часа.
За финал просто поставете сместа в индивидуални купички и добавете топинг от смес от заквасена сметана и акациев мед.