Реален затвор и жестока глоба за пловдичанин, нарушил карантината

Автор: Plovdiv Now 4856
Реален затвор и жестока глоба за пловдичанин, нарушил карантината

Карантинираният беглец от Пловдив получи своето наказание. Той бе осъден по бързата процедура след сделка с прокуратурата. 

Припомняме, че 32-годишният се прибрал от Германия на 8 април. На летището в София му било издадено предписание за 14-дневна карантина. В документите, мъжът посочил адрес в Пловдив, където ще спази „домашният си арест”.

След 10 дни, полиция и инспектори от РЗИ посетили посочения адрес. Оказало се, че в апартамента няма никого. По думите на съседи, карантинирания никога не е бил във въпросното жилище. Оказало се, че това е домът на вуйчо му, който е в чужбина.

След няколко обаждания станало ясно, че 32-годишният е на друг адрес, отново в същия квартала. Униформените посетили и другия апартамент, но и там нямало следа от карантинирания. Последният бил спипан в магазин, а пред полицаите споделил, че бил само за цигари.

Мъжът бил върнат в дома си, а след приключване на карантината му бил привлечен като обвиняем.

Той сключи споразумение в съдебна фаза, одобрено от Районен съд-Пловдив, с което му е наложено наказание от 3 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и 10 000 лева глоба. Нарушителят е осъждан преди. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина