Полицията и пожарната в Асеновград продължават да разследват причините за мощния взрив в пететажния жилищен блок в центъра на града. Днес ще бъде извършен втори оглед в апартамента, в който експлодира бойлер. Като по чудо в блока, който е газифициран, няма жертви и пострадали, но са нанесени значителни материални щети. Версиите на полицията са късо съединение или техническа неизправност на електрическия уред.

Мощен взрив разтърси центъра на Асеновград в съботния следобед. Инцидентът става на метри от сградата на полицията. Стъкла, бетонни отломки и парчета алуминиева дограма хвърчат по оживената централна улица „Иван Асен Втори“. По това време преминават и автомобили.

„Експлозията е станала в апартамент на първия етаж в жилищен блок, под който са разположени няколко магазина”, каза очевидецът Петя Иванова.

Апартаментът, в който е станал взривът, е напълно изпочупен. Ударната вълна е била толкова мощна, че е разрушила цели стени. Засегнати са и съседните жилища. Входните им врати са изкъртени, пише NOVA.

Взривеното жилище се обитава от 77-годишна жена, която живее в него сама под наем. По чудо тя не е пострадала.

„Поражения има и по стълбищната площадка на блока. Всички прозорци са изпочупени, а част от магазините под блока наводнени”, обясни собственикът на взривеното жилище Христо Атанасов.

От пожарната съобщиха, че вече се води следствие, което ще установи причините за взривения бойлер.