Разпределят ресорите в Община Пловдив по нов начин след оставката на Кирчев

Автор: Plovdiv Now 6163
Разпределят ресорите в Община Пловдив по нов начин след оставката на Кирчев

Различна управленската структура на Община Пловдив ще бъде представена скоро след оставката на зам.-кмета по финанси Илия Кирчев. Това заяви кметът Здравко Димитров, като уточни, че ще има промяна на ресорите между отделните му вицета. Това ще се направи с цел оптимизация на работата на Общината.

Досега Кирчев отговаряше за четири ресора – финанси, икономика, екология и здравеопазване.  Почти всички основни отдели и общински предприятия също бяха към него. Очаква се скоро да бъде избран негов наследник, като той ще отговаря само за финансите и икономиката, за да се концентрира съм събираемостта на данъците и общинските финанси.

На днешния брифинг присъства и Величко Родопски, който е зам.-ректор на Аграрния университет. Неговото име бе спрягано за наследник на Кирчев, но както той, така и Зико казаха, че прочели от медиите за това. Самият Родопски и в момента е външен експерт към Община Пловдив, като следи за работата на общинските предприятия и анализира дейността им.

Кметът категорично отхвърли и тезата, че Кирчев си е отишъл, тъй като негови предложения не се приемали в Общинския съвет.

„И мой предложения не са приемани, не е това причината. В Общинския съвет гледат предимно да си правят пиар, вместо да дадат нещо конструктивно”, каза кмета, като даде препратка към съветници от „Демократична България”.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина