Район “Северен“ в Пловдив е домакин на Спортна седмица

Автор: Plovdiv Now 969
Район “Северен“ в Пловдив е домакин на Спортна седмица

От 24-ти до 27-ми септември район "Северен" в Пловдив, ще бъде домакин на Спортна седмица "Северен" 2024 – вълнуваща инициатива, която има за цел да обедини ученици, родители, учители и спортни клубове около радостта от движението и физическата активност. Това събитие, организирано съвместно от Община Пловдив, район Северен и BG Бъди Активен, е по повод Европейския ден на спорта в училище, който се отбелязва на 27-ми Септември за десета поредна година и е част от новата дългосрочна кампания на местната власт "Спортът е в Северен!", която цели да насърчи провеждането на    инициативи и активности, стимулиращи към повече ежедневна физическа активност и насочени за всички възрастови групи.

Кампанията "Спортът е в Северен!" ще се провежда целогодишно, като ще включва редовни тренировки, събития и инициативи в партньорство с местни спортни клубове. Целта е да се създадат повече възможности за спорт и физическа активност сред децата и жителите на района. Спортната седмица ще бъде кулминация на усилията на местната власт и партньорите за насърчаване на по-здравословен начин на живот.

Кметът на район Северен, Венцислава Любенова, сподели:
„За нас спортът е не само средство за поддържане на добра физическа форма, но и начин за изграждане на сплотена и активна общност. С кампанията 'Спортът е в Северен!' и Спортната седмица целим да покажем на децата, че спортът може да бъде забавен, достъпен и да играе ключова роля в тяхното развитие. Вярвам, че заедно ще изградим една по-активна и здравословна среда за всички жители на района.“

Основна програма на Спортна седмица Северен 2024:

24 септември (вторник)

Откриване на Спортната седмица в НУ "Христо Ботев"
10:30 – Приветствия от официални гости. След церемонията учениците ще участват в активности по зони, насочени към различни спортни дисциплини.

25 септември (сряда)

Баскетболен турнир – район Северен. Баскетболният турнир се организира от БК Локомотив и открива първата поредица съвместни инициативи и дейности.

26 септември (четвъртък)

Волейболен и футболен турнир – район Северен

27 септември (петък)

Честване на Европейския ден на спорта в училище – ОУ "Райна Княгиня"
13:00 – Приветствия от официални гости, награждаване на участниците и демонстративни тренировки по зони, които ще предложат многообразие от спортни дейности за учениците.

Спортната седмица ще завърши с българско хоро, което ще обедини всички участници – ученици, учители и гости – в празнична атмосфера, подчертавайки ролята на спорта като средство за колективно вдъхновение и удоволствие.

Кампанията "Спортът е в Северен!" ще продължи през цялата година с редовни спортни инициативи, организирани в сътрудничество с местни спортни клубове и организации. Това включва тренировки по различни спортове, демонстрации и събития, насочени към популяризиране на физическата активност и здравословния начин на живот сред всички жители на района.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина