Пускат електронното таксуване в Пловдив, първо по една линия

Автор: Plovdiv Now 5225
Пускат електронното таксуване в Пловдив, първо по една линия

Системата на „Тикси“ за таксуване в градския транспорт на Пловдив ще бъде пусната утре пилотно в една от линиите, научи TrafficNews. Очакванията са кметът Костадин Димитров и зам.-кметът по транспорт Савина Петкова да се таксуват символично  първи през модерната система.

Пловдивчани по всички автобуси по линия 25 пловдивчани ще използват новия метод за таксуване в близкия месец. Очаква се утре да се разясни и как ще работи системата, както и по какъв начин пловдивчани ще могат да се таксуват. В началото вероятно това ще е възможно с дебитна/кредитна карта през терминала до първа врата и до шофьора. Скоро се чака да стартира и мобилното приложение.

Първоначално през приложението  ще може да се закупува и месечна карти за една линия.  Опциите за билети ще са освен еднократно таксуване, така и 10 билета за 9 лева.

Това са част от цените, които са приети от Общинския съвет, но вероятно ще подлежат на корекция. Все още не е ясно кога ще бъде направена промяна на наредбата за цените на превозните документи, както и кога е-таксуването ще бъде въведено на 100%.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина