Психоложката на Локо за изолацията: Ще доведе до трайни промени у хората. Вече виждам озлобление

Автор: Plovdiv Now 8142
Психоложката на Локо за изолацията: Ще доведе до трайни промени у хората. Вече виждам озлобление

Ситуацията в момента се отразява лошо на футболистите, тъй като това са едни доста активни хора. Затворени в домовете си не се чувстват добре. Не само за спортистите, но и за всеки човек моментът е едно голямо изпитание. Действа пагубно на психиката. Това обяви психоложката Лилия Стефанова, която има опит с работата си в Локомотив (Пловдив) и националния отбор по футбол за мъже по повод изолацията заради заразата с коронавирус.

Дано тази ситуация не продължи дълго. В практиката си сме тълкували хората, които се затварят по домовете си, като хора със социални и психически проблеми, каза още Стефанова, цитирана от sportal.bg. Ето и един пример за това как спортистите и обикновените хора могат да останат в добро душевно състояние по време на кризата.

Всеки трябва да има някаква активност още със ставането си. Да има план за това как ще протече денят му. Да не се потапя в апатия. Това са първите симптоми на депресия. Когато спре да прави нещата, които е правил и не получава вече никакво удоволствие от външния свят. Моето предложение, чисто професионално, не само за спортистите, а и за обикновените хора е да си правят дневен план, в който да знаят, че трябва да изпълнят всички точки, които са си наумили за конкретния ден. Иначе рискуваме да нарушим дълготрайно психичното си функциониране, обяви психоложката.

Лилия Стефанова потвърди, че е била търсена за подкрепа от футболисти, с които е работила и каза, че е готова да окаже помощ на всеки, който я потърси от нея. Тя отправи и послание: Нека хората да тълкуват реалистично мислите си, защото, когато сме много уплашени, ние спираме да мислим или по-скоро започваме да го правим само в негативна насока.

На финала на разговора Лилия Стефанова направи и една мрачна прогноза: Периодът на изолация ще доведе до трайни промени у хората. Вече виждам страхотно озлобление. Вместо да бъдем близки един към друг, ставаме твърде отдалечени, твърде озлобени, деструктивни. Всичко това е ужасяващо, защото чисто човешките ценности на любов, смирение, на подкрепа на индивида изчезват. Напълно реално е в бъдеще хората да си докарат хипохондрия. Постоянно ще ги е страх от заразяване.

Подобни новини

Полина

Аз започнах да се чувствам доста напрегната, изнервена и неспокойна, докторката ми орепоръча хранителната добавка Good better best. Пия я вече трета седмица и се чувствам значително по- спокойна и овладяна

15:06, 15.04.2020
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина