Процесът срещу д-р Иван Димитров продължава в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4472
Процесът срещу д-р Иван Димитров продължава в Пловдив

Процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Плъха в Пловдив, продължава.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание медикът пожела делото да се гледа по съкратената процедура, с разпита на само 5 свидетели. Съдебният състав обаче не уважи желанията му и насрочи процес по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Припомняме, че Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок  за притежанието на незаконни боеприпаси.  

Днес делото продължава с разпитите на останалите в списъка за призоваване свидетели. Процесът започна по същество в края на септември. Пред магистратите се изправиха първата група от очевидци. Сред тях и такива, които са първи са открили трупа на Джевизов. Един от ключовите очевидци обаче – лелята на доктора, не се яви в заседанието.  

Второто поред заседание трябваше да се проведе дни преди Коледа. Ход обаче не бе даден заради заболял от COVID  съдебен заседател.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина