Против маските в училище: Родителите готови за петиция, адресирана към РЗИ и Общинския съвет

Автор: Plovdiv Now 4094
Против маските в училище: Родителите готови за петиция, адресирана към РЗИ и Общинския съвет

Служителите на Регионалното управление по образование в Пловдив подкрепят нашите искания, но реално нищо не могат да направят, чакат нареждане отгоре. Това стана ясно след като малка група от протестиращи бяха поканени за разговор от началникът на РУО-Пловдив Иванка Киркова. Веднага след края на срещата родителите коментираха, че като официални държавни чиновници от местното образователно звено нямат право на мнение, макар че като родители повечето служители на РУО също са срещу носенето на маски в училище.


"Имат собствени мнения, но нямат право да ги изразяват. Опасенията и исканията ни трябва да бъдат отправени към РЗИ и кризисния щаб на Пловдив, защото е от тяхната компетенция да решават тези въпроси. Реално РУО не са медицински лица и не могат да дават такива нареждания и това не е в тяхната компетенция", заяви пред медиите Денка Арабаджийска, която е един от организаторите на протестната акция "Не на маските в училище!".

По думите на протестиращите след слещата Киркова е обещала, че ще предаде исканията им на Министерството на образованието и от там по канален ред в Министерството на здравеопазването. Родителите са готови да организират регионална петиция, адресирана към РЗИ и Общинския съвет с която ще очакват да се стигне до консенсус и всички страни да бъдат удовлетворени. Основното искане на протестиращите е маските в училище да бъдат препоръчителни и да се използват само от онези ученици, които имат това желание.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина