Протестиращи в Пловдив обсадиха сградата на областната дирекция на МВР в Пловдив, видя trafficnews.bg. Първоначално протестиращите аплодираха полицаите, които са направили жива верига пред входа на сградата и ги призоваха: "Елате с нас, протеста е за вас". 

"Ние сме от един отбор", посочиха демонстрантите и аплодираха служителите на МВР, но много скоро отношението се промени категорично. Острият завой в тона дойде, след като протестиращите изкараха личните си карти и ги вдигнаха високо във въздуха. С този акт те искаха да покажат, че не ги е страх да застанат с имената си. След това поискаха същото от полицията. 

"Легитимирайте се", настояха протестиращите, но след като полицията остана на местата си спокойно и без да предприема действия, виковете преминаха към "Страхливци".  

Припомняме, че идеята да се протестира пред сградата бе дадена от пловдивския архитект Петкана Бакалова, като в момента тя е най-отпред на протестната редица. Целта - изказване на недоволство от съставените актове на нежелаещите да освободят кръстовището на Чифте баня, което вчера бе превърнато в палатков лагер. 

Беше поискана и оставката на новоназначения вътрешен министър Христо Терзийски.

Демонстрантите пожелаха да пристъпят към нова блокада, но след преговори между зам.-шефа на полицията Димитър Събчев и един от главните действащи лица на протестите Асен Костов, се постигна консенсус хората да преминат през подлеза до площад "Съединение".