Протестът пред полицията в Пловдив се провали, дойдоха двама души

Автор: Plovdiv Now 5474
Протестът пред полицията в Пловдив се провали, дойдоха двама души

Един от най-активните протестъри в Пловдив - Любомир Чакъров, и друго познато лице от митингите - Надя, Вълева,опитаха да поднесат кактуси на жени от полицията в Пловдив тази вечер. Опитът на двамата демонстранти завърши неуспешно, тъй като от охраната на централата на МВР - Пловдив отказаха да вземат бодливите цветя. От полицията обясниха, че имат заповед да не приемат нищо от граждани, предава trafficnews.bg.

Инициативата бе обявена във "Фейсбук" с мотото :"Пловдивчани си имаме слава на джентълмени, ама нека да видим какви мъже сме към дамите, които опазват реда". Въпреки че около 100 души бяха заявили, че ще присъстват и ще покажат въпросното джентълемнство, районът около МВР-Пловдив остана пуст. Освен това в контраст с обичайната практика за поднасяне на цвета, двамата демонстранти носиха кактуси - определено изненадващ начин да засвидетелстваш уважение.

Двамата протестъри се заканиха утре отново да носят бодливите си подаръци и да направят нов опит да ги поднесат на дамите в униформа. 

Междувременно обичайните заподозрените пловдивчани сред противниците на сегашното управление се събраха пред Община Пловдив. Днес демонстрантите бяха малцина, ала все пак проведоха шествие със знамена и лозунги по Главната улица. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина