Промениха устава на „Пловдив 2019”, опозицията се обедини с партньорите на ГЕРБ

Автор: Благовест Андонов 4458
Промениха устава на „Пловдив 2019”, опозицията се обедини с партньорите на ГЕРБ

Предложението на общинския съветник от Демократична България Веселина Александрова за промяна в текста на Учредителния  акт на фондация „Пловдив 2019” бе прието на днешното заседание на Общинския съвет. То събра 25 гласа от всички политически формации с изключение на съветниците от ГЕРБ. Те гласуваха „против” с изключение на Стефан Дедев, който се въздържа.

С въведените промени Контролният съвет на „Пловдив 2019” ще има нови правомощия, с които да следят работата на фондацията. Членовете му – в момента Веселина Александрова, Стефан Послийски и Ангелина Топчиева, ще могат да присъстват на заседанията на Управителния съвет, но без право на глас, както и ще имат достъп до пълната документация на фондацията.

С новите редакции на Учредителния акт членовете на УС  ще могат да бъдат освобождавани при „констатирано от учредителя системно неизпълнение на задълженията им".

Промяната в документа е продиктувана от факта, че в началото на февруари Веселина Александрова отиде на съвещание на Управителния съвет на фондацията, но след гласуване на членовете не бе допусната.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина