Пролетно ризото - вкусно и ароматно

Автор: Plovdiv Now 11419
Пролетно ризото - вкусно и ароматно

Предлагаме ви рецепта за пролетно ризото - вкусно и ароматно.

Продукти:

 замразен зелен грах 500 г
 вода 1,25 л
 Чесън 5 скилидки
 10 стръка зелен лук  
 300 г ориз за ризото  
 смлян черен пипер 1/8 ч.л.
 3 шепи рукола  
 ситно нарязан магданоз 1 с.л.
 ситно настърган Пармезан 1 с.л.
 зехтин

Приготвяне:

• За рецептата "Пролетно ризото" се кипва 1,25 л вода.

• Отмерва се половината от водата и в нея се сварява 1/2 от замразеният зелен грах за 5 минути.

• След което се пюрира до еднородна смес.

• Приготвеното пюре се разбърква с останалата вода.

• В голям и дълбок тиган за рецептата "Пролетно ризото" се сгорещява 1 с. л. зехтин.

• Прибавя се пресованият чесън и се запържва за 1 минути, след което се прибавя нарязаният на дребно зелен лук.

• Всичко се разбърква и се изсипва оризът.

• Готви се 2 минути, след което се сипва граховият бульон, колкото да покрие ориза.

• Огънят се намалява, а пролетното ризото се готви, докато оризът попие течността.

• След около 10 минути се прибавя останалият замразения зелен грах и бульон.

• Пролетното ризото се поръсва с черен пипер и 1 с. л. зеленчукова подправка и се готви 5-8 минути, като се разбърква често.

• Добавя се измитата, подсушена салата Рукола и се готви още 4-5 минути.

• Готовото пролетно ризото се разпределя по чинии.

• Порциите се поръсват със ситно нарязан магданоз и Пармезан.

gotvetesmen.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина