Предлагаме ви рецепта за пролетна салата с нахут - вкусна, питателна и здравословна.
Продукти:
нахут - 1/2 коснерва
моркови - 1 бр. голям
рукола - 1 шепа
зелена салата - 1 шепа
маруля - 1 /2 шепа лоло росо
спанак - 1/2 шепа
чери домати - 1 чаша
магданоз - 4 стръка (по желание)
ЗА ДРЕСИНГА
чесън - 1 скилидка
зехтин - 60 мл
балсамов оцет - 20 мл
соев сос - 10 мл
Приготвяне:
Зеленините се измиват и се накъсват в купата. Морковът се прави на спирали със спиралайзер.
Ако нямате такъв, същият ефект се получава с белачка, като започнете да белите моркова от горе до долу на ленти, докато остане малка част, която не може да се хване.
Чери доматите се измиват и режат на две. Водата от консервата се отцежда и половината нахут се изсипва в купата. Накрая се нарязва магданозът.
Чесънът се пресова, всички продукти за дресинга се смесват в малък буркан и с добре затворена капачка се разбиват силно до получаване на еднородна смес.